1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř.
3
Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry.
4
Pečte patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřete meruňkovým džemem. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř.
3
Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry.
4
Pečte patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřete meruňkovým džemem. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.