1
Vejce vyndejte z lednice čtvrt hodiny před přípravou.
2
Do vody přidejte ocet a přiveďte k varu.
3
Vejce položte na lžíci a spusťte je opatrně do vařící vody. Vařte 4 minuty, pak je ihned přelijte studenou vodou tak, abyste je udrželi v ruce.
4
Odloupejte špičku skořápky a vejce z ní pomocí lžičky vyberte a vyklopte do skleničky nebo misky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý a prohřátý.
5
Přidejte máslo, opepřete, osolte a posypte pažitkou.
1
Vejce vyndejte z lednice čtvrt hodiny před přípravou.
2
Do vody přidejte ocet a přiveďte k varu.
3
Vejce položte na lžíci a spusťte je opatrně do vařící vody. Vařte 4 minuty, pak je ihned přelijte studenou vodou tak, abyste je udrželi v ruce.
4
Odloupejte špičku skořápky a vejce z ní pomocí lžičky vyberte a vyklopte do skleničky nebo misky. Bílek by měl být tuhý a žloutek tekutý a prohřátý.
5
Přidejte máslo, opepřete, osolte a posypte pažitkou.