Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
Chci jíst lépeČeský kapr

ČESKÝ KAPR Z UDRŽITELNÝCH CHOVŮ

Díky kaprům z certifikovaných chovů, zůstane tradice rybolovu zachována i pro další generace a vy si bude moci stále pochutnávat na českých rybách.

 


UCHR = Udržitelný chov ryb. Certifikace, na jejímž vzniku se podílel Albert, ve spolupráci s Mendelovou univerzitou Brno a Rybářským sdružením České republiky.

Certifikace zajišťuje udržitelnost chovu a welfare ryb, které mají dostatek prostoru a maximálně přirozené podmínky, včetně přírodní potravy.

Kapři pocházejí výhradně z ČR, konkrétně z Třeboně a z Chlumce nad Cidlinou.

TIPY A TRIKY

Jednotlivé díly kapra před jeho obalováním a smažením napřed zakápněte citrónovou šťávou, osolte a nechte odležet 30 minut v lednici.

Při smažení nalijte do pánve alespoň 1 cm oleje nebo sádla. Ryba by neměla být "na suchu", ale plavat.

Pro přípravu kapřích hranolek, které jsou ideální pro děti, stáhněte z kůže část filetu bez kostí. Maso nakrájejte na nudličky a obalte v trojobale.