VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso je typickou součástí českých jídel. Nejlepší jakostní třídu tvoří panenská svíčková, pečeně a kýta. Výborné jsou ale např. i krkovice, bok a plec.
Vepřové kupujte čerstvé, s viditelným tukem, který je nositelem chuti. S našimi recepty si zvládnete připravit víc než jen řízek.
KRKOVICE BEZ KOSTI
Více informací
Vepřová krkovice je mírně prorostlé šťavnaté maso. Díky vyššímu obsahu tuku má výraznou chuť a hodí se na grilování, pečení nebo smažení, při kterém si zachovává svoji šťavnatost a křehkost.
KÝTA BEZ KOSTI
Více informací
Vepřová kýta je velmi kvalitní libové maso. Můžeme ji dusit v celku, používat k přípravě rolád nebo jako plátky na minutku. Nejznámější je v podobě dušené nebo uzené šunky. Patří k nejžádanějším částem vepřového masa.
PLEC BEZ KOSTI
Více informací
Vepřová plec se hodí na všechny druhy úprav jako jsou: vaření, dušení, pečení, ale i jako mleté či trhané maso. Jde o maso, které si zachovává šťavnatost a křehkost. Ideální úprava masa je do omáček na houbách, na kmínu, jako sekaná nebo holandský řízek.
PLEC PLÁTKY
Více informací
Vepřová plec je méně tučná a vyžaduje delší tepelnou úpravu. Hodí se k pomalému pečení nebo dušení. Připravit si z ní můžete skvělý segedínský guláš nebo ji péct na houbách, na pivu či zelenině.
KRKOVICE BEZ KOSTI, PLÁTKY
Více informací
Vepřová krkovice je šťavnaté, kvalitní maso, které se hodí na pečení, uzení, dušení, na steaky a výborně chutná i marinované na grilu. Obecně platí, že čím tmavší červenou barvu má, tím lépe chutná. Šťavnatost zajišťuje krkovičce tukové mramorování.
PANENSKÁ SVÍČKOVÁ
Více informací
Panenská svíčková patří k nejhodnotnějším libovým částem vepřového. Má tvar dlouhého válečku, jemnou strukturu a lahodnou chuť. Stačí jí krátká tepelná úprava a hodí se na pečení v celku nebo na medailonky.
PEČENĚ S KOSTÍ, PLÁTKY
Více informací
Vepřové pečeni s kostí se říká kotleta. Nachází se podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Obsahuje poměrně málo tuku a patří k nejhodnotnějších částem masa z prasete. Hodí se na smažení, pečení i na minutky.
KRKOVICE S KOSTÍ, PLÁTKY
Více informací
Díky svému výraznému mramorování zůstává vepřová krkovice po tepelné úpravě krásně šťavnatá a aromatická. Plátky s kostí jsou jedním z nejoblíbenějších mas na steaky na grilu. Připravíte si z nich také lahodné minutky nebo řízky a hodí se i na pečení či uzení.
PEČENĚ BEZ KOSTI
Více informací
Vepřové pečeni s kostí se říká kotleta. Nachází se podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Obsahuje poměrně málo tuku a patří k nejhodnotnějším částem masa z prasete. Hodí se na pečení v troubě s bylinkami, dušení v troubě a rolády.
PEČENĚ NA KÁMEN BEZ KOSTI, PLÁTKY
Více informací
Plátky vepřové pečeně na kámen patří k nejkvalitnějším druhům vepřového. Jsou ideální na minutky, steaky nebo přírodní řízky. Připravíte si je snadno a rychle, ať už na bylinkách, na vínu anebo třeba na medu. Vepřové obsahuje množství bílkovin a vitamíny skupiny B a další životně důležité látky, jako je draslík, železo, zinek a selen.
MEDAILONKY PLÁTKY
Více informací
Vepřové medailonky jsou kvalitní libové kousky vepřového masa určené k rychlé přípravě jako minutka na grilu nebo pánvi. Skvěle chutnají jako marinované nebo přírodní plátky. Vepřové medailonky ocení i začátečníci, kteří nechtějí trávit v kuchyni příliš času, a přesto si chtějí pochutnat.
NA GULÁŠ KOSTKY
Více informací
Vepřové kostky jsou oblíbenou součástí české kuchyně. Pokud si chcete pochutnat na poctivém guláši, tak právě toto maso je pro vás ta pravá volba. Můžete jej také dusit se zeleninou nebo použít i na přípravu jiných omáček. Vepřové obsahuje množství bílkovin a vitamíny skupiny B a další životně důležité látky, jako je draslík, železo, zinek a selen.
NUDLIČKY
Více informací
Vepřové maso obsahuje množství bílkovin a vitamíny skupiny B a další životně důležité látky, jako je draslík, železo, zinek a selen. Kdo by si čas od času nechtěl připravit nějakou rychlovku? Pokud máte chuť třeba na čínu či jiné asijské speciality, nebo třeba těstovinový salát s masem, pak jsou pro vás vepřové nudličky tou pravou volbou.
ŘÍZKY KRÁJENÉ
Více informací
Vepřová kýta je velmi kvalitní libové maso. Řízky jsou ideální na přípravu jako minutka, na roládu nebo jako přírodní řízek. Je jen na vás, jaké úpravě dáte přednost. Také spolehlivá česká klasika, jakou je řízek v trojobalu, vás nezklame. Kýta patří k nejžádanějším částem vepřového masa a zaručeně si pochutnáte.
BOK BEZ KOSTI, PLÁTKY
Více informací
Vepřový bok je neodmyslitelně součástí tradiční české kuchyně a lidově se mu říká bůček. Patří k tučným, šťavnatým částem vepřového, ale zároveň je chuťově velmi výrazný. Plátky bez kosti se hodí na marinování, pečení a grilování nebo uzení. Křupavým kůrkám po upečení je těžké odolat.
BOK S KOSTÍ, V CELKU
Více informací
Vepřový bok s kostí se hodí na dlouhé pečení, grilování a marinování. Jde o tučnou, šťavnatou část vepřového a kosti masu navíc dodají při pečení intenzivnější chuť. Vepřový bok neodmyslitelně patří do tradiční české kuchyně.
BOK BEZ KOSTI, V CELKU
Více informací
Vepřový bok patří sice k tučným masům, ale zároveň je chuťově velmi výrazný a šťavnatý. Najde se mezi vámi jistě celá řada jeho milovníků i odpůrců. Vychutnat si ho můžete jako klasické výpečky, ale chuťové buňky potěšíte i uzeným bokem nebo v kombinaci s bylinkami. Také křupavý bůček na asijský způsob si zamilujete.
JÁTRA CHLAZENÁ
Více informací
Vepřová játra obsahují celu řadu vitamínů, minerálů a bílkovin. S jejich konzumací byste to neměli přehánět, ale i tak se vyplatí je zařadit do svého jídelníčku. Skvěle chutnají restovaná na cibulce, ale můžete si z nich také připravit celou řadu různých paštik nebo játrové knedlíčky. Hodí se na restování i k dušení.
VEPŘOVÁ PEČENĚ MARINOVANÁ
Více informací
Marinované plátky vepřové pečeně jsou připravené k okamžitému použití. Snadno z nich na grilu nebo pánvi vykouzlíte skvělý oběd či večeři. Vyzkoušet k nim můžete celou řadu zajímavých příloh: od grilované zeleniny, těstovin, po bramborové noky aj.
VEPŘOVÁ PANENKA MARINOVANÁ
Více informací
Panenská svíčková patří k nejhodnotnějším libovým částem vepřového. Má jemnou strukturu a lahodnou chuť. Stačí jí krátká tepelná úprava a díky tomu, že je již předem marinovaná, není potřeba ji nakládat a dochucovat.
KRÁJENÉ SÁDLO
Více informací
Vepřové sádlo obsahuje ideální poměr esenciálních mastných kyselin, které jsou vázané v tucích. Hodí se na přípravu domácích škvarků, na smažení, vaření, ale i na studenou kuchyni. Vepřové sádlo je stabilní při vysokých teplotách, takže se nepřepaluje. Oceníte jeho nezaměnitelnou chuť i dlouhou dobu spotřeby (při správném skladování).
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu