KUŘECÍ MASO
Kuřecí maso je nutričně hodnotné a zároveň lehce stravitelné. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa, který je konzumován. Toto maso je velice oblíbené kvůli své jemné chuti a připravit si jej zvládne opravdu každý snadno a rychle.
Kromě klasického kuřete nabízíme i vynikající Královské kuře.
PRSA S KOSTÍ
Více informací
Kuřecí maso je nutričně hodnotné a lehce stravitelné. Kuřecí prsa se hodí na rychlou přípravu lehkých jídel. Po vykostění lze plátek použít na gril nebo do omáček a kost zpracovat při přípravě drůbežího vývaru.
PRSNÍ ŘÍZKY CHLAZENÉ
Více informací
Kuřecí maso obsahuje bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Je tedy nutričně hodnotné a zároveň lehce stravitelné. Lahodné prsní řízky si snadno a rychle připravíte na grilu či pánvi. Připravit si je zvládne každý, a to s celou škálou oblíbených omáček, dipů a příloh.
STEHENNÍ ŘÍZKY CHLAZENÉ
Více informací
Kuřecí stehenní řízky jsou velice šťavnaté maso, které se hodí na dušení, pečení, grilování či vaření. Mají nepatrně delší čas úpravy než kuřecí prsa, ale stále jde o rychlou a snadnou přípravu. Kuřecí maso je nutričně hodnotné a lehce stravitelné.
KUŘE V CELKU, BEZ DROBŮ
Více informací
Kuřecí maso je bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerální látky, zároveň některé části kuřecího masa obsahují menší množství cholesterolu. Je tedy nutričně hodnotné a lehce stravitelné. Celé kuře se hodí na grilování nebo pečení s nádivkou či dušení. Můžete si ho připravit s nejrůznějšími omáčkami a šťávami.
STEHNA HORNÍ BEZ KOSTI A KŮŽE
Více informací
Kuřecí maso obsahuje minimum cholesterolu, zato je bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Horní stehna bez kosti jsou velice šťavnatá a hodí se na řízky, pečení či grilování nebo přípravu s celou řadou omáček.
STEHNA MIX HORNÍ A SPODNÍ
Více informací
Mix kuřecích horních a spodních stehen jsou oblíbenou, šťavnatou částí masa. Hodí se na pečení se zeleninou, bylinkami nebo na gril. Kuřecí maso obsahuje bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Je tedy nutričně hodnotné a zároveň lehce stravitelné.
STEHNA HORNÍ
Více informací
Horní stehna jsou šťavnatá a stejně jako další části kuřecího obsahují minimum cholesterolu, jsou bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Hodí se na pečení nebo grilování. Skvěle chutnají i jako domácí kuřecí gyros.
JÁTRA
Více informací
Kuřecí játra mají jemnou chuť a jsou bohatá na vitamíny (A, B, D) a jsou zdrojem cholesterolu. Podporují funkce mozku, srdce a střev. Výborně chutnají v domácí paštice nebo smažená na cibulce s rýží. Z dalších příloh můžete vyzkoušet např. i pohanku či jinou obilninu. Můžete je smažit, vařit, dusit nebo grilovat.
KRKY
Více informací
Kuřecí maso je bohaté na bílkoviny, minerální látky a vitamíny. Krky se nejčastěji používají do polévek nebo na speciality asijské kuchyně. I když nejde o zcela běžné maso v českých domácnostech, přinášíme vám několik inspirací, které můžete vyzkoušet.
KŘÍDLA
Více informací
Kuřecí křídla jsou sice nejméně masitou částí kuřete, ale zato jsou velmi vláčná a křehká. Chutnají skvěle grilovaná nebo pečená s nejrůznějšími dipy. Můžete je také marinovat v pikantní, sladkokyselé nebo BBQ marinádě.
MEDAILONKY Z PRSNÍCH ŘÍZKŮ
Více informací
Kuřecí maso obsahuje minimum cholesterolu, zato je bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Je tedy nutričně hodnotné a lehce stravitelné. U kuřecích medailonků oceníte předevších jejich rychlou a snadnou přípravu při pečení na pánvi, grilu nebo smažení jako řízek. Skvěle chutnají s celou řadou příloh a omáček.
NA POLÉVKU SMĚS
Více informací
Kuřecí směs je ideální na přípravu poctivého domácího drůbežího vývaru, ale můžete ji také použít do základu celé řady dalších polévek. Kuřecí vývar je velmi prospěšný pro zdraví, protože obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a aminokyselin a podporuje trávení.
PRSNÍ FILETY
Více informací
Kuřecí maso je zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš tuku, je lehce stravitelné a navíc se dá upravit mnoha způsoby. U kuřecích filetů oceníte převším jejich snadnou a rychlou přípravu na pánvi nebo v troubě. Hodí se k salátu nebo třeba do tortillového wrapu.
STEHNA SPODNÍ
Více informací
Kuřecí spodní stehno se často označuje jako tzv. palička. Pod tímto označením je najdete v celé řadě receptů. Hodí se pro pečení v troubě nebo na grilu. Stejně jako další druhy kuřecího jde o lehce stravitelné maso, které obsahuje celou řadu vitamínů, aminokyselin a je zdrojem bílkovin.
SRDCE
Více informací
Poznejte kuřecí srdíčka. Mají výbornou chuť a obsahují hodně bílkovin. Hodí se na všechny druhy úprav od polévek přes grilované špízy až po guláš. Výborná jsou také restovaná na cibulce nebo marinovaná.
STEHNA CELÁ
Více informací
Kuřecí stehna jsou šťavnatnatá a chuťově výraznější než prsa. Obsahují celou řadu vitamínů, minerálních látek a bílkovin. Ideální jsou na pečení v troubě i na grilu nebo na smažení. Po vykostění si z nich v trojobalu můžete připravit lahodné řízky a skvěle chutnají také jako ragú nebo špízy.
ČTVRTKY ZADNÍ
Více informací
Kuřecí maso je lehce stravitelné, obsahuje malé množství cholesterolu, zato je bohaté na bílkoviny, minerály a nenasycené mastné kyseliny. S kuřecími čtvrtkami snadno a hravě vykouzlíte rychlé pestré pokrmy pro celou rodinu. Hodí se např. na pečení s bylinkami nebo zeleninou.
ŽALUDKY
Více informací
Kuřecí žaludky nejsou v českých kuchyních příliš časté, přesto jde o lahodný, cenově dostupný produkt s nízkým obsahem kalorií. Můžete je dusit, vařit nebo použít do vývaru. Hodí se i na přípravu guláše či smetanových a houbových omáček.
ŘÍZKY MIX PRSNÍ A STEHENNÍ
Více informací
Mix prsních a stehenních řízků je ideální kombinací na přípravu lahodných řízků. Kuřecí maso obsahuje bílkoviny, vitamíny a minerální látky. Je tedy nutričně hodnotné a zároveň lehce stravitelné. Řízky zvládnete připravit snadno, rychle, chutně – ať už je to třeba do tortilly, k salátu nebo k rýži. Toto maso má v kuchyni celou řadu využití a způsobů úprav.
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu