HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso patří k nejhodnotnějším druhům masa. Pro kulinářské využití je lepší maso vyzrálé, které je křehčí a rychleji se připravuje. Maso ze starších zvířat má naopak typickou výraznější chuť díky tzv. mramorování masa, což jsou jemné světlé tukové žilky ve svalovině.
Připravte si s námi oblíbené jídlo - od bifteku po guláš.
KLIŽKA BEZ KOSTI
Více informací
Kližka je nejvhodnější a nejčastěji používané maso na guláše či jiné masozeleninové ragú. Maso z kližky obsahuje velké množství kolagenu, který po delším vaření celý pokrm zjemní a dá mu bohatou chuť. Typická příprava kližky je delším dušením, či zkrácením doby dušení v tlakovém hrnci, po kterém je maso příjemně měkké a jemné. Jde o chutné maso, které využijete i k přípravě silného hovězího vývaru.
ZADNÍ VÁLEČEK PLÁTKY
Více informací
Zadní váleček je libové maso s nízkým podílem tuku, které po úpravě zůstává měkké a šťavnaté. Hodí se na přírodní plátky, řízky nebo medailonky. Skvěle chutná v kombinaci se smetanovými omáčkami (např. svíčkovou) nebo dušené na víně, česneku nebo houbách.
KOSTI NA POLÉVKU
Více informací
Hovězí kosti na polévku jsou ideální jako základ pro přípravu hovězího vývaru, který lze použít do polévek, omáček nebo do pokrmu Ramen s nudlemi. S kvalitní kořenovou zeleninou dodají pokrmům silnou masovou chuť bez použití dochucovadel.
KRK V CELKU
Více informací
Hovězí krk je maso s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou. Vyžaduje delší tepelnou úpravou a hodí se na velmi pomalé dušení. Připravíte z něj skvělé šťavnaté burgery nebo třeba trhané maso či guláš.
NUDLIČKY
Více informací
Hovězí nudličky jsou ideání pro rychlou přípravu na pánvi. Můžete si z nich připravit minutky, hodí se pro asijskou kuchyni nebo Strogranoff.
NA POLÉVKU S MORKOVOU KOSTÍ
Více informací
Hovězí kosti s morkem jsou ideální na vývary, demi-glace a přípravu dalších polévek. Morek můžete po upečení kostí použít na přípravu pomazánek, konzumovat s pečivem nebo jej použít k přípravě knedlíčků do polévky.
ZADNÍ BEZ KOSTI
Více informací
Hovězí kýta je považována za jednu z nejhodnotnějších částí hovězího. Dělíme ji na ořech, vrchní a spodní šál a květovou špičku. Jedná se o libové maso, které se hodí na guláš, rolády, k pečení nebo dušení.
ZADNÍ PLÁTKY
Více informací
Hovězí plátky jsou kvalitní, libové maso, které se hodí na rolády, např. jako je španělský ptáček, nebo k omáčkám. Vyzkoušet můžete i některý z našich chutných salátů s hovězím masem. Budete mile překvapeni, jak vám zachutnají.
ZADNÍ VÁLEČEK PLÁTKY
Více informací
Zadní váleček je libové maso s nízkým podílem tuku, které po úpravě zůstává měkké a šťavnaté. Hodí se na přírodní plátky, řízky nebo medailonky. Skvěle chutná v kombinaci se smetanovými omáčkami (např. svíčkovou) nebo dušené na víně, česneku nebo houbách.
ŽEBRA S KOSTÍ
Více informací
Hovězí přední s kostí – žebro, se skvěle hodí na přípravu silného hovězího vývaru nebo jako základ dalších polévek či omáček. Žebra jsou ideální i k samostatnému marinování nebo pečení.
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu
JAK UDRŽÍTE MASO CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
Maso nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu
Skladujte ho ve spodní části chladničky
při teplotě 0-4 ˚C
Domů maso přepravte ideálně
v chladicí tašce
Pokud se nechystáte maso marinovat nebo zmrazit je vhodné jej zpracovat do dvou dnů, nejpozději však do data spotřeby uvedeného na obalu