1
V míse smíchejte 50 g ovesných vloček, 150 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g třtinového cukru, 200 g změklého másla, špetku soli, 50 g nasekaných lískových ořechů a pomocí rukou připravte drobenku. Vsypte ji do zapékací mísy vymazané máslem a pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut.
2
Do hrnce vložte 250 g omytých a vypeckovaných třešní, 100 g cukru krupice, šťávu z ½ citronu a za stálého míchání vařte, dokud se třešně nerozvaří. Ve střední míse smíchejte 200 g smetany, 250 g mascarpone, semínka z vanilkového lusku, 2 lžíce moučkového cukru, špetku soli a pomocí mixéru vyšlehejte nadýchaný krém. Poté přidejte 2 lžíce třešňového rozvaru a lehce promíchejte metličkou.
3
Na dno servírovacích skleniček dejte 3 lžíce upečené drobenky, 2 lžíce třešňového rozvaru, část smetanového krému, znova zasypte upečenou drobenkou, přelijte rozvarem a zakončete krémem, který naneste pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
4
Poháry podávejte přelité zbytkem třešňového rozvaru, ozdobené čerstvými třešněmi. Hříšně dobré poháry se stanou potěšením léta.
1
V míse smíchejte 50 g ovesných vloček, 150 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g třtinového cukru, 200 g změklého másla, špetku soli, 50 g nasekaných lískových ořechů a pomocí rukou připravte drobenku. Vsypte ji do zapékací mísy vymazané máslem a pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut.
2
Do hrnce vložte 250 g omytých a vypeckovaných třešní, 100 g cukru krupice, šťávu z ½ citronu a za stálého míchání vařte, dokud se třešně nerozvaří. Ve střední míse smíchejte 200 g smetany, 250 g mascarpone, semínka z vanilkového lusku, 2 lžíce moučkového cukru, špetku soli a pomocí mixéru vyšlehejte nadýchaný krém. Poté přidejte 2 lžíce třešňového rozvaru a lehce promíchejte metličkou.
3
Na dno servírovacích skleniček dejte 3 lžíce upečené drobenky, 2 lžíce třešňového rozvaru, část smetanového krému, znova zasypte upečenou drobenkou, přelijte rozvarem a zakončete krémem, který naneste pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
4
Poháry podávejte přelité zbytkem třešňového rozvaru, ozdobené čerstvými třešněmi. Hříšně dobré poháry se stanou potěšením léta.