Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySteak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře
Albert logoAlbert logo
  • Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře

Steak s krémovou omáčkou ze zeleného pepře
Náročné
0-15 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí steak Entrecôte 4 ks
  • Olej olivový
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rukola
  • Salát mix
  • Chřest zelený
  • Cibule šalotka 20 g
  • Paprika mletá sladká 20 g
  • Vývar hovězí 20 ml
  • Žampiony 20 g
  • Smetana na vaření 50 ml
  • Brandy
  • Olej
  • Pepř nakládaný 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí steak Entrecôte 4 ks
  • Olej olivový
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rukola
  • Salát mix
  • Chřest zelený
  • Cibule šalotka 20 g
  • Paprika mletá sladká 20 g
  • Vývar hovězí 20 ml

Příprava

1
Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2
Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3
Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4
Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
5
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.
1
Nejprve si udělejte pepřovou omáčku. Olej rozpalte v kastrůlku, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, papriku, žampiony a pomalu restujte. Až zelenina změkne a dosta­ne zlatavou barvu, přidejte tři lžíce brandy, nechte buď vyvařit nebo zapalte a flambujte. Vmíchejte vývar a deset minut vařte, přidejte smetanu a polovinu zeleného pepře, rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
2
Steaky vybalte, nenaklepávejte je, jen je z obou stran hodně osolte, opepřete a zlehka potřete olejem.
3
Pánev rozpalte na maximum. Pak na ní dvě mi­nuty z každé strany opečte steaky. Otočte je obracečkou.
4
Steaky přendejte do opékáčku, který může, ale nemusí být předehřátý. Navrch dejte máslíčko, rozmarýn a dejte na pět minut odležet do trouby předehřáté na
5
60 °C. Mezitím v pánvi na oleji orestujte papriky, cuketu a lilek. Podávejte společně: steak, zeleninu, přelité omáčkou, posypané zbylým nakládaným pepřem a ozdobené salátem podle fantazie.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 46 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.