1
Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
2
Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
3
Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
4
Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
5
Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.
1
Brambory důkladně omyjte a uvařte je ve slupce v hrnci s osolenou vodou doměkka. Poté je osušte, překrojte napůl, vložte do mísy a promíchejte s 30 ml olivového oleje.
2
Rozpálený grilovací rošt potřete špekem a brambory na něm ze všech stran opečte.
3
Ančovičky utřete na prkénku ostrým nožem se špetkou soli, vložte do servírovací mísy a promíchejte s majonézou, hořčicí a lžičkou citronové šťávy. Přidejte nasekané lístky máty a pažitku. Dle chuti osolte a opepřete. Přidejte ogrilované brambory a promíchejte.
4
Do steaku pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce ho potřete zbytkem olivového oleje. Vložte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
5
Nakrájejte na plátky a servírujte s bramborovým salátem.