1
Očištěných 250 g jahod nakrájejte na plátky a 8 plátků dejte stranou na ozdobu. Zbylé očištěné jahody přendejte do misky, přelijte javorovým sirupem a rozmačkejte vidličkou na pyré.
2
V míse vyšlehejte smetanu spolu s vanilkovým extraktem, až vznikne šlehačka.
3
Připravte 4 vyšší sklenice a na dno každé z nich vložte plátky jahod, zalijte jahodovým pyré a na ně dejte vrstvu šlehačky. Pak opět vložte plátky jahod, zalijte zbylým pyré a zakryjte šlehačkou.
4
Ozdobte odloženými plátky jahod a lístkem máty.
1
Očištěných 250 g jahod nakrájejte na plátky a 8 plátků dejte stranou na ozdobu. Zbylé očištěné jahody přendejte do misky, přelijte javorovým sirupem a rozmačkejte vidličkou na pyré.
2
V míse vyšlehejte smetanu spolu s vanilkovým extraktem, až vznikne šlehačka.
3
Připravte 4 vyšší sklenice a na dno každé z nich vložte plátky jahod, zalijte jahodovým pyré a na ně dejte vrstvu šlehačky. Pak opět vložte plátky jahod, zalijte zbylým pyré a zakryjte šlehačkou.
4
Ozdobte odloženými plátky jahod a lístkem máty.