ReceptyKuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží
Kuřecí játra s čerstvou bazalkou a zeleninovou rýží
Snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Kuřecí játra 500 g
Olej slunečnicový
Cibule šalotka 4 ks
Sůl
Bazalka čerstvá
Mouka hladká 3 člž
Pepř
Olej olivový
Paprika červená 1/2 ks
Cuketa 1/2 ks
Rýže 120 g
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Máslo 1 plž
Kuřecí játra 500 g
Olej slunečnicový
Cibule šalotka 4 ks
Sůl
Bazalka čerstvá
Mouka hladká 3 člž
Pepř
Olej olivový
Paprika červená 1/2 ks
Cuketa 1/2 ks
Rýže 120 g
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Máslo 1 plž
Příprava
1
Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.
2
Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.
1
Omytá játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozehřátém oleji v pánvi usmažte dosklovita šalotky. Přidejte játra, opepřete je a přidejte nasekanou bazalku – část si nechte na ozdobu. Smažte, až se maso zatáhne. Pak přilijte přibližně 300 ml vody, přiklopte a duste 15–20 minut. Pak osolte. Připravte si zlatavou jíšku z másla a mouky a tou měkká játra zahustěte.
2
Rýži na přílohu uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a krátce opečte papriku i cuketu a nechte jemně změknout. Pak přidejte uvařenou rýži a petrželku. Promíchejte a podávejte s játry.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!