1
Do většího hrnce vložte 750 g omytých, oloupaných, odjádřených a nakrájených hrušek, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, lžičku soli, 110 g nakrájených fíků, 125 ml vinného octa, 125 ml vody, lžičku koriandru a menší oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.
2
Vše přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 15 minut, aby hrušky změkly.
3
Přidejte 50 g třtinového cukru a melasy a pomalu zahřívejte, dokud se nerozpustí. Přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 1 až 1 ½ hodiny, dokud směs nezhoustne.
4
Ještě horké hruškové čatní nalijte do sterilizovaných sklenic a uložte na chladném a tmavém místě alespoň měsíc před konzumací.
1
Do většího hrnce vložte 750 g omytých, oloupaných, odjádřených a nakrájených hrušek, oloupaný a rozmělněný stroužek česneku, lžičku soli, 110 g nakrájených fíků, 125 ml vinného octa, 125 ml vody, lžičku koriandru a menší oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.
2
Vše přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 15 minut, aby hrušky změkly.
3
Přidejte 50 g třtinového cukru a melasy a pomalu zahřívejte, dokud se nerozpustí. Přiveďte k varu a poté vařte na mírném ohni 1 až 1 ½ hodiny, dokud směs nezhoustne.
4
Ještě horké hruškové čatní nalijte do sterilizovaných sklenic a uložte na chladném a tmavém místě alespoň měsíc před konzumací.