Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGlazura z pomerančové kůry a bourbonu
Albert logoAlbert logo
  • Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Glazura z pomerančové kůry a bourbonu

Glazura z pomerančové kůry a bourbonu
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Americká
Grilování
Příloha

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr tmavý 165 g
  • Pomerančová šťáva 180 ml
  • Hořčice polotučná 1 člž
  • Pomerančová kůra 1 plž
  • Bourbon 60 ml
  • Cukr tmavý 165 g
  • Pomerančová šťáva 180 ml
  • Hořčice polotučná 1 člž
  • Pomerančová kůra 1 plž
  • Bourbon 60 ml

Příprava

1
V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.
1
V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

    ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

    V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.