1
V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.
1
V hrnci smíchejte 180 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 165 g tmavého třinového cukru, 60 ml bourbonu, 1 lžíci jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžičku polotučné hořčice a na slabém plameni zahřívejte 3 minuty nebo dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen na střední a nechte probublávat 12–15 minut, nebo dokud glazura nezhoustne.
2
TIP: Hodí se na hovězí a jehněčí maso.
3
TIP: Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.