1
Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte čtvrt hodiny vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po čtyřech minutách vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka.
3
Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného.
1
Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte čtvrt hodiny vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti osolte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po čtyřech minutách vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka.
3
Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného.