Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborový salát a řízek z kapra
Albert logoAlbert logo
  • Bramborový salát a řízek z kapra

Bramborový salát a řízek z kapra

Bramborový salát a kapr je vánoční klasika. Zkuste ale náš trochu jiný salát s trochu jinak obaleným kaprem. Jistě si pochutnáte.
Bramborový salát a řízek z kapra
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Toastový chléb světlý 10 ks
  • Kapr filet 2 ks
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Kopr 2 hrs.
  • Mouka hladká
  • Vejce 6 ks
  • Brambory gurmánské 1,3 kg
  • Řapíkatý celer 4 řap.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Jogurt bílý 200 g
  • Majonéza 4 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Toastový chléb světlý 10 ks
  • Kapr filet 2 ks
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Kopr 2 hrs.
  • Mouka hladká
  • Vejce 6 ks
  • Brambory gurmánské 1,3 kg
  • Řapíkatý celer 4 řap.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Jogurt bílý 200 g
  • Majonéza 4 plž

Příprava

1
Nejprve udělejte salát. Brambory vařte zhruba dvacet minut ve slupce do měkka. Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky. Brambory přesuňte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené i s natí na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka. Přisypte vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky. Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy. Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu. Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami. Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích, a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova. Podávejte společně se salátem.
1
Nejprve udělejte salát. Brambory vařte zhruba dvacet minut ve slupce do měkka. Nechte zcela vychladnout, oloupejte je a přepulte, případně nakrájejte na čtvrtky. Brambory přesuňte do mísy, osolte, přidejte jarní cibulky nakrájené i s natí na kolečka, šalotky na kolečka i celer na kolečka. Přisypte vajíčka nakrájená na čtvrtky a okurky na plátky. Pak vše přelijte zálivkou smíchanou z oleje, hořčice, jogurtu a majonézy. Promíchejte, dochuťte solí, případně i pepřem a dejte stranou do chladu. Plátky toustového chleba nastrouhejte do mísy a smíchejte s bylinkami. Kapří filety omyjte, pořádně osušte a nakrájejte na jednotlivé porce, osolte je a obalte v trojobalu: nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích, a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte z obou stran ve vyšší vrstvě slunečnicového oleje dozlatova. Podávejte společně se salátem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.