1
Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.
2
Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.
4
Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.
1
Palici česneku potřete olejem, zabalte do alobalu a dejte na půl hodiny péct do trouby předehřáté na 200 °C.
2
Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte na 20 minut vařit do osolené vody, aby změkly.
3
Brambory sceďte, rozšťouchejte a našlehejte s teplým podmáslím a smetanou do konzistence, kterou máte rádi.
4
Přidejte vymačkané stroužky česneku, máslo, pažitku i parmazán a podle chuti osolte.