Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStromeček pavlova s bio perníčky
Albert logoAlbert logo
  • Stromeček pavlova s bio perníčky
Stromeček pavlova s bio perníčky

Stromeček pavlova s bio perníčky

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Cukr třtinový BIO 570 g
  • Mouka hladká BIO 250 g
  • Máslo BIO 140 g
  • Vejce BIO 6 ks
  • Med BIO 1 plž
  • Kakao holandské BIO 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Perníkové koření 1 člž
  • Perníkové těsto 1 ks
  • Borůvky BIO 50 g
  • Maliny BIO 125 g
  • Kiwi BIO 1 ks
  • Mandarinka BIO 1 ks
  • Vánoční perníčky 4 ks
  • Cukr třtinový BIO 570 g
  • Mouka hladká BIO 250 g
  • Máslo BIO 140 g
  • Vejce BIO 6 ks
  • Med BIO 1 plž
  • Kakao holandské BIO 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Perníkové koření 1 člž
  • Perníkové těsto 1 ks
  • Borůvky BIO 50 g
  • Maliny BIO 125 g
  • Kiwi BIO 1 ks
  • Mandarinka BIO 1 ks
  • Vánoční perníčky 4 ks

Příprava

1
Pomocí sekáčku namelte postupně 270 g třtinového cukru na jemnou moučku. V míse smíchejte na hladké těsto 200 mouky, 70 g třtinové moučky, 40 g másla, 2 vejce, lžíci medu, lžičku kakaa, ½ lžičky sody a lžičku perníkového koření. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odležet do lednice. Ze 3 vajec oddělte žloutky od bílků. Plech opatřete pečicím papírem. Na něj vsypte 300 g třtinového cukru a dejte péct na 6 minut do předehřáté trouby na 200 °C. Mezitím vyšlehejte 3 bílky na jemný sníh.
2
Upečený cukr po vyndání z trouby po lžíci zašlehávejte ke sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty. Připravený sníh přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného zdobicí špičkou. Na plech s pečicím papírem nastříkejte ozdobný tvar vánočního stromku. Stromek dejte sušit do předehřáté trouby na 100 °C na 70 minut. Těsto na perníčky vyválejte na pomoučeném vále do 4 mm silné placky. Z ní vykrájejte požadované tvary a přendejte je na plech s pečicím papírem. Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut.
3
V míse vyšlehejte 100 g másla spolu se 100 g třtinové moučky na hladký krém. Pak přidejte půl hrsti malin a opět prošlehejte na malinový krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte jím různé části pavlova stromku. Oddělte z vejce žloutek od bílku. V misce smíchejte ½ bílku se zbylými 100 g třtinové moučky na hladkou polevu. Pomocí cukrářského pytlíku jí ozdobte upečené perníčky a po zaschnutí jimi ozdobte stromek.
4
Zbylé maliny a 50 g borůvek opláchněte. Kiwi rozkrojte na ozdobné půlky. Mandarinku oloupejte a naporcujte na měsíčky. Vším ovocem a perníčky dozdobte krásný vánoční stromeček. Nadílka se už nese na stůl!
1
Pomocí sekáčku namelte postupně 270 g třtinového cukru na jemnou moučku. V míse smíchejte na hladké těsto 200 mouky, 70 g třtinové moučky, 40 g másla, 2 vejce, lžíci medu, lžičku kakaa, ½ lžičky sody a lžičku perníkového koření. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odležet do lednice. Ze 3 vajec oddělte žloutky od bílků. Plech opatřete pečicím papírem. Na něj vsypte 300 g třtinového cukru a dejte péct na 6 minut do předehřáté trouby na 200 °C. Mezitím vyšlehejte 3 bílky na jemný sníh.
2
Upečený cukr po vyndání z trouby po lžíci zašlehávejte ke sněhu. Až bude všechen cukr uvnitř, šlehejte do pokojové teploty. Připravený sníh přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného zdobicí špičkou. Na plech s pečicím papírem nastříkejte ozdobný tvar vánočního stromku. Stromek dejte sušit do předehřáté trouby na 100 °C na 70 minut. Těsto na perníčky vyválejte na pomoučeném vále do 4 mm silné placky. Z ní vykrájejte požadované tvary a přendejte je na plech s pečicím papírem. Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut.
3
V míse vyšlehejte 100 g másla spolu se 100 g třtinové moučky na hladký krém. Pak přidejte půl hrsti malin a opět prošlehejte na malinový krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte jím různé části pavlova stromku. Oddělte z vejce žloutek od bílku. V misce smíchejte ½ bílku se zbylými 100 g třtinové moučky na hladkou polevu. Pomocí cukrářského pytlíku jí ozdobte upečené perníčky a po zaschnutí jimi ozdobte stromek.
4
Zbylé maliny a 50 g borůvek opláchněte. Kiwi rozkrojte na ozdobné půlky. Mandarinku oloupejte a naporcujte na měsíčky. Vším ovocem a perníčky dozdobte krásný vánoční stromeček. Nadílka se už nese na stůl!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.