Perník je klasický český dezert, který si zamilujete pro jeho jednoduchost a bohatou chuť. Tento recept na perník vám ukáže, jak připravit vláčný a voňavý perník, který se hodí nejen k odpolední kávě, ale i jako sladká tečka po večeři.
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení
12 porcí
Máslo
Mouka hrubá
Mouka hladká 400 g
Kypřící prášek do perníku 1 ks
Cukr krupicový 50 g
Kypřící prášek 1/2 ks
Skořice mletá 1 plž
Kakao 2 plž
Vejce 1 ks
Med 2 plž
Olej slunečnicový 125 ml
Čokoláda hořká 160 g
Mléko 450 ml
Vlašské ořechy nasekané 2 hrs.
Smetana ke šlehání 160 ml
Máslo
Mouka hrubá
Mouka hladká 400 g
Kypřící prášek do perníku 1 ks
Cukr krupicový 50 g
Kypřící prášek 1/2 ks
Skořice mletá 1 plž
Kakao 2 plž
Vejce 1 ks
Med 2 plž
Olej slunečnicový 125 ml
Čokoláda hořká 160 g
Mléko 450 ml
Vlašské ořechy nasekané 2 hrs.
Smetana ke šlehání 160 ml
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!